Archief

College kiest bij strandhuisjes voor initiatiefnemer

De gemeente Westland gaat voor de plaatsing van strandhuisjes bij Monster/Ter Heijde in zee met initiatiefnemer Westland Strandhuis BV en ziet daarmee af van een openbare aanbesteding. Dat is woensdag naar buiten gebracht. Binnen de gemeenteraad zijn de meningen vrij scherp verdeeld.

Het college van B en W heeft met een moeilijke afweging gezeten. Door deze keuze wordt het risico gelopen dat andere gegadigden een juridische procedure zullen starten. Bij een vrije aanbesteding bestaat daarentegen het risico, dat initiatiefnemer Westland Strandhuis een claim op grond van het vertrouwensbeginsel zal indienen. Dit bedrijf is namelijk al zeker tien jaar in overleg met de gemeente over de plaatsing van strandhuisjes.

Woensdagavond bleek in een commissievergadering van de gemeenteraad, dat de fracties van GBW en LPF vierkant achter het besluit staan. Het CDA neigt naar steun. Wel zei fractievoorzitter Vreugdenhil: "Ik hoop, dat de afweging van het college de toets der kritiek kan doorstaan". De fracties van Westland Verstandig, VVD, D66 en ChristenUnie-SGP hadden liever een competitie gehad. Progressief Westland sprak zich niet over een voorkeur uit.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen