Archief

Wethouder in gesprek over weekmarkt Schipluiden

Wethouder Horlings van Midden-Delfland gaat op korte termijn in gesprek met de kraamhouders van de vrijdagse markt in Schipluiden. De markt staat aan de Burgemeester Musquetiersingel, maar ondernemers zijn daar ontevreden over. Zij zien liever een verplaatsing naar het H.K. Pootplein, waar ook op dinsdag markt is.

De kraamhouders drongen al meermaals aan op verplaatsing, maar kregen weinig respons. De raadsfracties van VVD en PvdA drongen dinsdagavond aan op een overleg.

Volgens de wethouder is een aantal jaar geleden bewust gekozen voor de Burgemeester Musquetiersingel. "Dat had een verkeerstechnische reden, vanwege het parkeren. Bovendien staat aan het H.K. Pootplein het voormalige raadhuis, dat ook gebruikt wordt als trouwlocatie. En niet iedere bruid vindt het leuk om in de viskraam te staan op haar trouwfoto's."

Op verzoek van de fracties wil Horlings wel in gesprek gaan. "Maar niet alleen met de kraamhouders, maar ook met de ondernemers - de winkeliers eromheen -, de omwonenden en wellicht de klanten."