Archief

'Ook bij A20 Maasland geluidscherm'

Als er aan de Maassluise kant van de A20 een geluidsscherm komt, moet er ook één komen aan de Maaslandse zijde. Een daartoe door de VVD ingediende motie in de gemeenteraad van Midden-Delfland is dinsdagavond door het college van B en W overgenomen.

VVD-fractievoorzitter Van Dooremaal is bang, dat alleen een scherm aan de Maassluise kant het geluid weerkaatst, waardoor Maaslanders extra geluidsoverlast gaan ondervinden. Raadslid Snethlage van Mijn Partij had daarbij wel een kanttekening. "Twee geluidschermen weerkaatsen het geluid nog veel leuker. En dat is waarom je in het centrum van Den Hoorn de A4 zo goed kunt horen. Het lijkt me wel raadzaam als de wethouder dan wel kijkt naar geluidsdempende schermen."

Volgens CDA-fractievoorzitter Van der Vaart is het wel een nadeel als een geluidscherm het zicht vanaf de snelweg op het Midden-Delflandgebied zou wegnemen. Van Dooremaal reageerde daarop, met de opmerking dat iemand die met 120 kilometer per uur over de A20 rijdt sowieso al niet veel zicht heeft en beter op de weg kan letten.

Overigens zijn de plannen voor een nieuw geluidscherm in Maassluis nog niet vergevorderd. De huidige geluidswal voldoet niet aan de eisen. Er wordt momenteel aan gedacht deze te versterken.