Archief

Kruispunt Vogelaer op de schop

Het kruispunt Mariëndijk/Vogelaer in Honselersdijk krijgt een nieuwe verkeersinstallatie. Hiermee moeten ongelukken door hoge snelheden van automobilisten en het negeren van het rode licht worden voorkomen.

De kruising gaat daarom van 24 november tot en met 5 december op de schop. In de nieuwe situatie wordt de maximum snelheid op de kruising verlaagd tot 50 kilometer per uur en worden verkeersdrempels en waarschuwingsborden aangebracht.

Ook komt er een speciale installatie die het verkeer gaat meten. Wanneer automobilisten bij groen licht met een snelheid hoger dan 50 kilometer per uur komen aanrijden, gaat het licht automatisch op rood. Eenzelfde soort situatie is toegepast op de kruising Wippolderlaan/Laan van Wateringse Veld in Wateringen.

Verder wordt, afhankelijk van het overige verkeersaanbod en de gereden snelheid, automatisch besloten of vrachtverkeer wel of geen doorgang krijgt. Wanneer dit wel gebeurt, gaat er een informatiepaneel branden aan de zijkant van de weg.

De gemeente Westland heeft overigens onderzocht of de verkeerslichten niet vervangen konden worden door een rotonde. Hier is echter niet voor gekozen vanwege de beperkt beschikbare ruimte.