Archief

Westlandse Zoom zit financieel klem

Omdat de financiƫle positie van het Ontwikkelingsbedrijf Westlandse Zoom nijpend is, moeten de gemeente Westland en Bouwfonds Ontwikkeling BV bijspringen. Dit blijkt uit een brief aan de Westlandse gemeenteraad, die zeer slecht gevallen is bij de raadsfractie Westland Verstandig. De partij vindt het opmerkelijk, dat de gemeenteraad de brief daags na de behandeling van de begroting heeft ontvangen.

Niet alleen een geldlening van 12,5 miljoen euro, die tot 1 juli dit jaar liep, moet worden verlengd, ook moet het kapitaal van de Westlandse Zoom worden verhoogd. Het college van B en W wil daarvoor 4,5 miljoen euro beschikbaar stellen. Het ontwikkelingsbedrijf kan momenteel niet voldoen aan haar betalingsverplichtingen richting de aandeelhouders, te weten de gemeente Westland en het Bouwfonds.



Westland Verstandig heeft verzocht de brief te agenderen voor de raadsvergadering van 25 november a.s. De fractie wil met de andere partijen in de gemeenteraad en het college een debat voeren over de inhoud van de brief, het tijdstip van verzending en de betekenis van de brief voor onder meer de begroting zoals die door de meerderheid van de Raad op 6 november jl. is vastgesteld.

Categorieen:
Westland Algemeen