Archief

GBW ziet kans voor nachtapotheek

Is het misschien mogelijk om een Westlandse nachtapotheek onder te brengen bij een van de verpleeghuizen? De raadsfractie van GemeenteBelang Westland wil graag, dat het college van B en W dit laat onderzoeken.

Het blijft de fractie van GBW steken, dat er in Westland een afname te zien is van de sociale voorzieningen. Zo wordt bijvoorbeeld Bureau Jeugdzorg gecentraliseerd in Den Haag en zijn de inwoners momenteel 's nachts voor spoedmedicijnen aangewezen op Schiedam of Delft.

"In stressvolle situaties deelnemen aan het verkeer waarbij - in ieder geval voor het gevoel - elke seconde telt, draagt niet bij aan de basis van veiligheid die wij elke burger willen bieden. De zorgverzekeraar is de instantie die de bemensing van de nachtapotheek regelt en daar is, puur uit financiële overwegingen, deze voorziening opgeheven", aldus GBW.

Er wordt door de fractie op gewezen, dat verpleeghuizen beschikken over een basisapotheek voor intern gebruik en dat zij 24 uur per dag bemenst zijn met gekwalificeerde medewerkers. "In theorie is het mogelijk om, onder nader te bepalen voorwaarden, voorzieningen te koppelen", is de overtuiging van GBW.

Categorieen:
Westland Algemeen