Archief

Aanpak verkeer sportpark De Hoge Bomen

Er moet op korte termijn werk worden gemaakt van de bereikbaarheid en de veiligheid van het westelijke deel van sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Het Westlandse college van B en W stelt de gemeenteraad voor hiervoor 464.000 euro beschikbaar te stellen.

Voetgangers, fietsers en het autoverkeer maken nu gebruik van dezelfde toegangsweg op het sportpark, noemt wethouder El Mokaddem als belangrijkste knelpunt. Verder vindt hij het belangrijk, dat het sportpark voor iedereen, met name de hulpdiensten, goed bereikbaar is. De uitvoering van het werk zou in februari a.s. moeten starten.



De eerste maatregel is het scheiden van de voetgangers en het overige verkeer. Door het inrichten van het voormalige ruiterpad als voetpad dat parallel loopt aan de toegangsweg, krijgen voetgangers hun eigen pad en fietsers en het autoverkeer hun eigen weg.

Er wordt een tweede ontsluiting aangelegd voor politie, brandweer en ambulance vanaf de Galgeweg en vervolgens voor het gebouw van Olympus '70 langs. De hulpdiensten hebben op deze manier twee aanrijroutes voor het sportpark, zowel vanuit noordelijke als zuidelijke richting. De nieuwe aanrijroute wordt met een hek voor al het overig verkeer afgesloten.



Verder wordt het waterleidingnet vernieuwd en wordt voor de verenigingen achterin het sportpark het parkeerprobleem opgelost. Er worden twaalf kort-parkeerplaatsen aangelegd. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met eventuele uitbreiding naar de gewenste veertig tot vijftig permanente parkeerplaatsen.