Archief

Duizend scholieren naar 'De Vuurvogel'

Ruim duizend basisschoolleerlingen bezoeken volgende week de musical 'De Vuurvogel' bij het Lentiz Floracollege in Naaldwijk. Een van de kunstklassen van dit college speelt in vier dagen tijd dertien voorstellingen, die bedoeld zijn voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Musical 'De Vuurvogel', gebaseerd op het gelijknamige Russische sprookje, wordt geheel geproduceerd door de leerlingen van de 2e klas kunstklas van het Lentiz Floracollege. Dit zijn leerlingen die een meer dan gemiddelde belangstelling hebben voor de kunstvakken, zoals tekenen, handvaardigheid, muziek, dans en drama. Wekelijks hebben zij extra lessen kunst op het rooster, waarin voor deze productie ook gewerkt is aan decors en kostuums voor de voorstelling.



Daarnaast worden de extra lessen gebruikt voor activiteiten zoals het bezoeken van tentoonstellingen en voorstellingen of het figureren in televisieseries. De musical wordt geregisseerd door de dramadocent van de school Mandy van Winden. Muziekdocent Hans Tobel tekent voor de teksten en de muziek.



De elf schoolvoorstellingen zijn uitverkocht, maar voor de twee openbare voorstellingen (op dinsdagavond en woensdagmiddag) zijn nog kaarten beschikbaar. Zie voor alle informatie: www.floramusical.nl.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen