Zondagvoetbal: VELO haalt flink uit

Op sportpark De Hoge Bomen wist Westlandia de drie punten niet in eigen huis te houden. Vlissingen, nummer twee van de ranglijst, maakte een 1-0 achterstand bij rust in de tweede helft goed. De bezoekers vertrokken met een 4-1 overwinning terug naar Zeeland.

VELO heeft aan de Noordweg een klinkende overwinning behaald op XerxesDZB. De Wateringse formatie versloeg de bezoekers uit Rotterdam met 5-0. Door de overwinning wist VELO het verschil met XerxesDZB op de ranglijst terug te brengen tot twee punten. Michiel Draaisma werd met drie doelpunten de man of the match.

Schipluiden leek een overwinning te behalen op Foreholte, maar in de slotfase pakte Foreholte toch de drie punten. Het was een knotsgekke slotfase op sportpark Elsgeest. Foreholte maakte een 1-0 achterstand goed en leidde in blessuretijd met 2-1. In de extra tijd kwam Schipluiden alsnog langszij. Foreholte pakte uiteindelijk toch de overwinning met 3-2. Schipluiden blijft in degradatieproblemen. Volgende week volgt de degradatiekraker tegen HVV.

Den Hoorn kwam van een koude douche thuis na de uitwedstrijd tegen RKDEO. Den Hoorn had de voorgaande vier wedstrijden niet verloren, maar moest in Nootdorp haar meerdere erkennen in de thuisploeg. Den Hoorn had in de eerste helft meer afstand kunnen nemen van de thuisploeg, maar leidde maar met 2-1. Na de pauze sloeg de thuisploeg hard toe en versloeg het Den Hoorn met 6-2.