Zaalhandbal dames: knappe winst voor VELO

Veneco/VELO heeft na een reeks van vijf nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning behaald. De Wateringse formatie was in het degradatieduel tegen nummer laatst Nieuwegein te sterk. Voor de tweede keer dit seizoen hield VELO de twee punten in eigen huis en houdt het de hekkensluiter op ruime afstand, het verschil bedraagt nu vijf punten. Bij Nieuwegein stapte afgelopen week de trainer op en een technisch duo nam de honneurs waar.

VELO speelde een sublieme eerste helft en zette de tegenstander bij rust op een achterstand van vijf doelpunten (12-7). Na de pauze verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en binnen no-time stond Nieuwegein bijna gelijk: 12-11. Dit kwam onder meer door twee minuten tijdstraffen bij VELO. Coach Jos Klepke nam een time-out en zette zijn team op scherp. Dit had effect want de thuisploeg liep uit naar een 16-12 voorsprong door vier doelpunten van Samira van Oosten en door enkele prima reddingen van Laura Jetten. VELO bleef gedurende de resterende speeltijd aan de goede kant van de score en won met 23-16.

De reserves van Virto/Quintus zijn in de tiende wedstrijd de ongeslagen status kwijt geraakt. In sporthal 't Wooldrik in Borne had Quintus vooral moeite met het spelen zonder hars. Thuisploeg Borhave, winnaar van de eerste periode, had na twee nederlagen op rij iets goed te maken voor eigen publiek. Na een voorsprong bij rust van 14-10 won Borhave met 33-24. De score had anders uit kunnen vallen, maar de Heulse ploeg verzuimde vijf strafworpen raak te schieten en enkele goede kansen te benutten. Quintus gaat samen met Klink Nijland/Kwiek aan de leiding.