Drie zeges vrouwen van Olympus '70

Drie vrouwelijke atleten van Olympus '70 hebben zondag een wedstrijd gewonnen in Zoetermeer. Dat gebeurde op zowel de 15 km als de 10 km en de 5 km.

Marlies Jongerius was de snelste vrouw op de 15 kilometer. De Wateringse won in 58.49 en had daarmee een ruime voorsprong op Marieke Bourquin (AV Waterweg), die in 1.00.02 de tweede plaats veroverde. Bij de mannen op deze afstand won de Zeeuw Erwin Harmes, de man die dit jaar ook winnaar werd van de Westland Marathon. Harmes finishte na 48.04. Achter Rotterdammer Patrick Kwist, die tweede werd in 48.31, pakte Hoekenees Erwin Sparreboom het brons in 52.53.

De 10 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door de Naaldwijkse Judy Middelburg, in 40.11. Bij de mannen won Alvin Severijn (Ilion) in 36.59.

De 5 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Inga Michejenko uit Hoek van Holland. Zij kwam na precies 19.00 over de streep. Bij de mannen won Nick van der Poel (Ilion) in 15.52. Tweede werd de Monsterse trainer Arthur van Dijk (16.07), die de bij hem trainende Naaldwijker Wesley Odenkirchen achter zich kon houden (16.14).