Zaterdagvoetbal: EM geen hekkensluiter meer

Topklasse

Excelsior Maassluis is na speelronde 11 hekkensluiter af. Aan de Lavendelstraat lacht het geluk de tricolores toe. Voor de tweede keer op rij werd een driepunter gehaald. GVVV werd met 1-0 verslagen. In blessuretijd misten de bezoekers een penalty. Excelsior Maasluis heeft aansluiting met de onderste ploegen van de middenmoot.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft aan het zes punten duel tegen Kloetinge geen enkel punt overgehouden. Het verschil op de ranglijst tussen de hekkensluiter en de Westlanders was drie punten. Kloetinge won met 1-0 en kwam naast FC 's-Gravenzande op de ranglijst.

HVC'10 zit in een moeilijke periode. De Hoekse ploeg leed tegen DSO de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Aan De Rondgang leidde DSO met 1-2 met de rust. Bij deze stand moest HVC'10 in de tweede helft verder met tien man en verloor uiteindelijk met 4-1. HVC'10 staat achtste op de ranglijst.

VDL heeft de eerste aanval op de koppositie weten af te slaan. Streekgenoot Westlandia kon in Maassluis geen verrassing op de mat brengen. VDL won met 1-0. Westlandia stata op een negende plaats.

BVCB is de nieuwe nummer twee op de ranglijst. Op sportpark De Zweth leed Lyra de tweede nederlaag op rij. BVCB won met 3-1. Lyra is gezakt naar plaats zes.

Sportclub Monster is de nieuwe hekkensluiter. De Monsterse ploeg bleef ook na negen speelronden zonder overwinning. Op eigen veld verloor het de kraker in de onderste regionen met 5-0 van SVC'08.

MVV'27 kwam voor de vijfde keer dit seizoen niet tot winst. Soccer Boys was met 2-0 te sterk. De Maaslandse ploeg staat elfde.

Op KMD staat dit seizoen geen maat. Klein Maar Dapper won ook de negende wedstrijd van het seizoen. Quick Steps werd met 4-2 verslagen. KMD heeft inmiddels negen unten voorsprong op nummer twee GDA.

De streekderby tussen Naaldwijk en Quintus werd een prooi voor de Heulse ploeg. Op sportpark De Hoge Bomen won Quintus met 3-1 en is terug te vinden op plaats zes. Naaldwijk staat achtste.

Honselersdijk kreeg weer een tik te verwerken. De Honselse ploeg verloor op sportpark De Srrijphorst met 3-0 van DUNO en is terug te vinden op plaats elf.

Vierde klasse B

Verburch is op doelsaldo de nieuwe lijstaanvoerder. Aan de Arckelweg in Poeldijk versloeg de thuisploeg streekgenoot Maasdijk met groot verschil. Het werd maar liefst 5-0. Koploper Te Werve verloor met 4-1 van Loosduinen. Maasdijk staat derde.

MSV'71 wist na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens de smaak van een overwinning te proeven. In Maassluis won MSV'71 met 4-0 van Hercules. MSV'71 staat nu op een zevende plaats.