Zaalhandbal dames: Quintus haalt revanche

Trainer/coach Alex Curescu had zijn ploeg in aanloop naar de wedstrijd tegen Schuler Afbouwgroep/DOS op scherp gezet. De eindverantwoordelijke was niet te spreken over de wedstrijdinstelling van zijn pupillen tegen V&L en liet dat duidelijk weten. Bij een slechte reeks in de komende twee competitiewedstrijd zou hij tevens zijn conclusies trekken.

De Heulse ploeg was gewaarschuwd en begon getergd aan het treffen tegen DOS. In eigen sporthal zette Virto/Quintus de blamage van vorige week recht en won met 37-27. Door deze overwinning is de voorsprong op de nummer vier DOS opgelopen naar drie punten. De Heulse ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Quintus liet mooie staatjes handbal zien. DOS had geen antwoord op de speelstijl van de thuisploeg. Quintus en leidde terecht bij rust met 19-13. Na de pauze kwam de voorsprong niet echt in gevaar. Ruim acht minuten voor tijd was de overwinning zeker. De thuisploeg had een voorsprong van acht doelpunten (33-25). In de slotfase werd de voorsprong verder uitgebouwd tot een 37-27 overwinning. Curescu was dan ook tevreden met het vertoonde spel, waar strijd en de wil om te winnen de boventoon voerden. Aanstaande dinsdag volgt de wedstrijd tegen Westfriesland/SEW en volgende week zaterdag speelt Quintus de Europese thuiswedstrijd.

WPK/Westlandia had een off-day tegen de reserves van Westfriesland/SEW. De Naaldwijkse ploeg had vorige week vertrouwen getankt na de zege op Nieuwegein, maar vergat deze lijn door te trekken tegen SEW. De bezoekers scoorden tot deze speelronden het minst aantal treffers. SEW was pas 171 keer succesvol. Westlandia had pas 191 keer gescoord.

In sporthal De Pijl verzuimde Westlandia twee punten aan het totaal toe te voegen om aansluiting te krijgen met de overige ploegen van de middenmoot. SEW maakte gretig gebruik van de off-day. Alleen keepster Kim van Vliet kon zich nog aan het niveau van haar teamgenoten onttrekken door prima reddingen te verrichten. SEW leidde halverwege met 13-9 en vertrok naar Noord-Holland met een 20-14 overwinning.

Bij Verburch hield men een rare smaak over aan de wedstrijd tegen koploper Hercules. In sporthal Boswijk hield de Poeldijkse ploeg de thuisploeg goed bij en eindigde de eerste helft in een 9-9 tussenstand. In de tweede helft voelde de Poeldijkse ploeg zich benadeeld door het arbitrale duo. Kirsten Zuyderwijk kreeg drie keer twee minuten en dat was van invloed voor het spel van de bezoekers. Hercules won, ondanks het geringe krachtsverschil, de wedstrijd met 28-20. Hercules heeft nu 10 punten uit vijf wedstrijden. Verburch is hekkensluiter met één punt.

Schipluiden kan zich gaan opmaken voor de topper van volgende week tegen WHC. Beide ploegen zullen hun ongeslagen status willen behouden. Ook na vier speelronden heeft promovendus Schipluiden de volle buit uit deze wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen Saturnus Leiden kwam een overwinning niet in gevaar. In de Postkogekohal won Schipluiden met 22-16. De ruststand was met 10-8 in het voordeel van de bezoekers. Coach Bouke Troost zette in de tweede helft de defensie om en in de aanval werd sneller afgerond, waardoor de overwinning een feit werd.

Tegen WHC zal de defensie goed dicht gehouden moeten worden, want de Loosduinse ploeg scoort redelijk makkelijk en heeft 134 treffers weten te scoren in vijf wedstrijden. Schipluiden kwam tot 113 treffers. WHC (87 treffers) en Schipluiden (91 treffers) hebben beide een goede verdediging.