Archief

'Veel scooterongelukken gedragskwestie'

De vele ongelukken in Westland waarbij scooters en bromfietsen zijn betrokken, zijn in een groot deel van de gevallen vooral te wijten aan het gedrag van de berijders van deze tweewielers. Dat stelde wethouder Meijer donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering.

Meijer zag daarom geen aanleiding tot grootscheepse aanpak van kruispunten en T-splitsingen met langsliggende dubbele fietspaden. Hier was om gevraagd door de fractie van Westland Verstandig. "De beste preventiemaatregel is eigenlijk het intrekken van rijbewijzen", opperde de wethouder.

Meijer nam als voorbeeld de Middel Broekweg tussen Naaldwijk en Kwintsheul. "Als je daar als automobilist 50 kilometer per uur rijdt, heb je een dikke kans dat je voorbijgereden wordt door een bromfiets of scooter op het fietspad. Ze weten gewoon niet wat ze doen", was zijn verzuchting.

Verder wees hij er in dit verband op, dat diverse door Westland Verstandig genoemde risicolocaties onderdeel uitmaken van het School-thuisrouteproject. Dit project is er op gericht de inrichting van onder meer kruisingen veiliger te maken voor de meer kwetsbare verkeersdeelnemers.