Archief

Waterman nog op zoek naar het lek

In zwembad De Waterman in Wateringen is in augustus een nieuwe lekkage in het diepe bad gevonden. Technici van burgerinitiatief Waterman Natuurlijk zijn druk op zoek naar de oorzaak, maar hebben die nog steeds niet kunnen vinden.

Bestuurslid Jan van Rossum benadrukt, dat de lekkage niets te maken heeft met de renovatiewerkzaamheden de eerder dit jaar werden uitgevoerd. "Het zit op een andere plek. Wanneer we dit opgelost hebben, durf ik niet te zeggen."

Behalve de lekkage oplossen, is er komend jaar nog veel meer te doen. De werkzaamheden van dit jaar waren zeker niet de laatste. Waterman Natuurlijk heeft dan ook een lijst met onderhoudsmaatregelen opgesteld en neemt die één dezer dagen door met de gemeente Westland. "Als we alles in één keer doen, redden we het niet met het beschikbare geld. Daarom moeten we prioriteiten stellen."

Van Rossum is voor komend jaar positief. In het voorjaar gaat het burgerinitiatief samen met het Lierse TiBB verder met het onderhoud. Dit jaar ging het zwembad door verschillende problemen pas in juli helemaal open. Dat had ook gevolgen voor de inkomsten.

"We hebben sinds we open gingen geen tropische dag gehad. Daardoor valt het aantal bezoekers tegen. Komend voorjaar moeten we op 30 april klaar zijn, want dan kunnen we in mei open. We willen weer doorgroeien naar de bezoekersaantallen van 2003/2004. Toen kwamen er 45.000 mensen zwemmen."