Archief

Arcadia en Artemis in race voor Ondernemersprijs

Twee Westlandse bedrijven behoren tot de vier genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2015. Dat is woensdagmiddag op de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer bekendgemaakt. Het gaat om Artemis Nurseries uit Honselersdijk en Arcadia uit De Lier.

Artemis is het moederbedrijf van Van den Bos Flowerbulbs, Leliekwekerij De Plas, Southern Bulbs Group en Artemis Lilies. Het concern verkoopt jaarlijks 350 miljoen bloembollen in 60 landen en behoort daarmee tot de top-3 van bloembollen exportbedrijven ter wereld. Artemis heeft zijn nominatie te danken aan onder meer "de innovatieve productontwikkeling en de sterke groeistrategie in een veranderende markt".

Arcadia Chrysanten is zes jaar geleden ontstaan uit een krachtenbundeling van chrysantentelers Van Ruijven en Olsthoorn. Het bedrijf heeft twee vestigingen in De Lier, één in Kwintsheul en één in De Kwakel. De jury roemt het marktgedreven karakter en de goede samenwerking met partners, die leiden tot verbeteringen in de sector.

De andere twee genomineerden zijn Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht en Martens Asperges uit Tienray. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op woensdag 7 januari in Keukenhof in Lisse.