Archief

Faillissement Vida Verde aangevraagd

Voor de planten- en bloemengroothandel Vida Verde uit Honselersdijk, waaraan vrijdag uitstel van betaling was verleend, is het faillissement aangevraagd. Dit verzoek wordt dinsdag door de rechtbank in Den Haag behandeld.

Vida Verde, gevestigd aan de Venus op het complex van FloraHolland, omvat circa negentig medewerkers en had in 2013 een omzet van 37 miljoen euro.

De onderneming is gestart in 1991. Het bedrijf richtte zich in de jaren negentig voornamelijk op de Portugese groothandel. Rond de millenniumwisseling is het bedrijf zich gaan richten op levering rechtstreeks van kweker naar de vakhandel (tuincentra en bloemisten).

Sinds juni vorig jaar kent de Vida Verde Export Groep een tweede tak: Thermex. Dit in 1996 gestarte bedrijf is een exportbedrijf in voornamelijk bloemen en planten, dat structureel samenwerkt met een merchandise-organisatie. Zwaartepunt van de exploitatie ligt in en om Parijs.

De website Floranews.com meldde maandag: "Informeel bereikt ons het bericht dat er reeds een akkoord is gesloten met Hamiplant tot overname van Vida Verde. Vida Verde onthoudt zich van enig commentaar, Hamiplant heeft nog geen reactie aan ons gegeven."

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen