Zaalhandbal dames: Schipluiden wint van Westlandia

De reserves van Virto/Quintus hebben de koppositie weten te behouden. In de Quintushal werd opponent Fiqas/Aalsmeer pas in het tweede bedrijf op een onoverbrugbare afstand gezet. De eerste helft sloot de Heulse ploeg af met een 16-15 voorsprong. Na de pauze ging het pas goed draaien bij Quintus. Onder aanvoering van Lilian Keijzer liep de thuisploeg uit naar een 33-23 overwinning. Cynthia Grift maakte na haar blessure weer minuten en deed dat naar behoren.

Quintus heeft twee punten voorsprong op Kwiek dat in de topper tegen Borhave aan het langste eind trok. Eerste periodewinnaar Borhave staat derde op vier punten. De ploeg uit Twenthe heeft na het behalen van de periode nog geen enkele wedstrijd gewonnen.

Hoofdklasse D

De streekderby tussen de reserves van WPK/Westlandia en Schipluiden is een prooi geworden voor Schipluiden. De promovendus won voor de vierde keer op rij. Het was een nipte overwinning. In sporthal De Pijl keek de thuisploeg na de eerste helft tegen een 14-11 achterstand aan. Na de pauze kwam Westlandia steeds dichter bij Schipluiden. De wedstrijd was soms hard, rommelig, leuk en had een spannende slotfase, waarin Schipluiden aan het langste eind trok. De ploeg uit Midden-Delfland won met 24-23. Bij Westlandia maakte Stefanie van Dalen en Merel Noordermeer hun rentree.