Zaterdagvoetbal: VDL pakt periodetitel

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Spakenburg. De 2-1 overwinning was belangrijk voor de tricolores aangezien de overige ploegen in de onderste regionen ook punten wisten te pakken. Excelsior Maassluis blijft wel hekkensluiter.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft de tweede overwinning van het seizoen behaald. Op het Julianasportpark won de fusieclub met 2-0 van Spijkenisse. FC 's-Gravenzande kwam na 30 minuten spelen bij een 1-0 voorsprong met tien spelers te staan na een rode kaart van Keke Stam. FC 's-Gravenzande stijgt naar een twaalfde plaats. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Kloetinge.

HVC'10 blijft rare uitslagen noteren als debutant. De Hoekse ploeg leed tegen Zwaluwen'30 een 6-1 nederlaag, dit was de vierde wedstrijd zonder punten voor HVC'10. De Hoekse ploeg staat in de middenmoot.

VDL heeft op eigen kracht de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Op eigen veld won VDL de topper tegen Lyra met 2-1. Man van de wedstrijd werd Rodney Remmerswaal. De speler van VDL scoorde twee keer. Door deze overwinning neemt VDL de koppositie over van Lyra, dat nu derde staat.

De streekderby tussen MVV'27 en sportclub Monster is een prooi geworden voor de Maaslandse ploeg. Het was een verrassende zege omdat MVV'27 al na 15 minuten met tien spelers te staan na een rode kaart voor doelman Tom Binnendijk. De stand was op dat moment 0-0. In de tweede helft gaf MVV'27 sportclub Monster de genadeklap. MVV'27 pakte de tweede overwinning van het seizoen. Sportclub Monster zakt naar de voorlaatste plaats en wacht nog steeds op de eerste overwinning.

Na zes wedstrijden zonder overwinning wist Westlandia eindelijk weer een overwinning te pakken. Op sportpark De Hoge Bomen won de Naaldwijkse ploeg met maar liefst 5-1 van voormalig koploper CWO.

De zegereeks van KMD duurt voort. Ook de achtste wedstrijd leverde drie punten op. Klein Maar Dapper rolde met 7-0 Ariston'80 op. De voorsprong op nummer twee GDA bedraagt zeven punten.

Naaldwijk pakte de tweede overwinning op rij. In Den Haag won Naaldwijk met 5-1 van Quick Steps. Hierdoor stijgt Naaldwijk door naar de middenmoot.

Honselersdijk leed een grote nederlaag bij TAC'90. De Haagse ploeg won maar liefst met 5-1. Honselersdijk staat op elfde.

De wedstrijd tussen Quintus en Duindorp haalde het einde niet. De scheidsrechter raakte na een kwartier spelen geblesseerd en er kon geen vervanger gevonden worden.

Vierde klasse B

Maasdijk wist aan de thuiswedstrijd tegen PGS/Vogel maar één punt over te houden. Het werd 2-2 aan de Lange Kruisweg. Maasdijk vergat om gelijk te komen met koploper Te Werve.

Verburch haalde flink uit bij RAS. In Den Haag won de Poeldijkse ploeg met 7-0. Verburch staat derde en heeft drie punten achterstand op de koploper. Volgende week staat de derby tussen Verburch en Maasdijk op het programma.

MSV'71 kon het in en tegen Loosduinen niet bolwerken. MSV'71 verloor met 3-0 en staat negende.