Zaalhandbal dames: eerste overwinning Westlandia

De grootste verrassing van speelronde zeven was de nederlaag van Virto/Quintus in Glanerbrook. Tegenstander V&L verraste Quintus en bracht de Heulse ploeg de derde nederlaag van het seizoen toe. De Geleense opponent stopte met de 24-21 overwinning een zegereeks van drie wedstrijden voor Quintus.

In Geleen openden de bezoekers goed en namen een 5-1 voorsprong. Daarna verprutste de ploeg een aantal break-outs en vergat het de wedstrijd in het slot te gooien. V&L rook kansen en knokte zich terug in de wedstrijd. De ruststand was nog wel in het voordeel van de Heulse ploeg (12-9), maar binnen tien minuten na de pauze was de stand gelijk getrokken. Quintus kon zich niet herpakken van een slechte fase, waaronder het niet nakomen van afspraken, en gaf de wedstrijd uithanden. V&L drukte door en sleepte de derde overwinning van het seizoen binnen.

Quintus blijft derde staan. Volgende week komt Schuler Afbouwgroep/DOS naar de Quintushal en de Heulse ploeg mag niet verliezen anders is de derde plaats voor DOS.

Het is WPK/Westlandia eindelijk gelukt om een overwinning te pakken. In sporthal Galecop in Nieuwegein won de Naaldwijkse ploeg de belangrijke wedstrijd tegen Nieuwegein met nipt verschil: 31-30. Bij rust leidde Westlandia met 16-15. Beide ploegen waren voorafgaand aan het duel gedeeld hekkensluiter. Het was voor beide ploegen dus van belang om te winnen. Beide ploegen streden tot het laatst toe voor een overwinning. De vechtlust en discipline was bij de bezoekers net even beter dan de thuisploeg. Eigenlijk vergat Westlandia een grotere overwinning te pakken.

Voor Westlandia was deze wedstrijd plus de komende drie wedstrijden van belang. De komende tegenstanders zijn dan ploegen uit de onderste regionen, namelijk SEW 2, Bentelo en Fortissimo. Nadat de eerste twee wedstrijden in een gelijkspel eindigden volgden zes wedstrijden zonder zege. Trainer/coach Richard Rijkens bleef vertrouwen houden in zijn ploeg en zag zijn ploeg steeds beter spelen. Het resulteerde dus in de eerste overwinning.

Veneco/VELO dolf het onderspit tegen PSV en verloor met 25-21. De Wateringse ploeg begon goed aan de wedstrijd, echter na de 4-4 stand ging het mis. Binnen tien minuten was de stand 12-6 in het voordeel van de Eindhovense ploeg. In sporthal De Tempel liep de marge op naar negen doelpunten (16-7). VELO wist de achterstand niet verder te laten oplopen en ging rusten met een 16-10 achterstand.

Na de pauze gooide VELO de schroom van zich af en ging steeds beter spelen. De Wateringse ploeg kroop langzaam naar PSV toe. Het was nog wel 19-10 voor PSV, maar daarna VELO terug tot 22-19. De inhaalrace had veel energie gekost en in de laatste zes minuten wist PSV de overwinning toch veilig over de streep te trekken mede door enkele, volgens VELO, dicutabele beslissingen. Net als streekgenoot Westlandia zijn de komende wedstrijden van belang. Volgende week komt hekkensluiter Nieuwegein op bezoek gevolgd met wedstrijden tegen SEW 2, Bentelo en Fortissimo.

Hoofdklasse B

Verburch kon in sporthal De Looijerij in Mill niet verassen tegen MHV'81. Toch kwam de Poeldijske in de openingsfase goed uit de startblokken. Verburch leidde zelfs met 9-7, maar toen kwam de ploeg in een dip terecht waarvan de thuisploeg wist te profiteren. De ruststand was 13-10 in het voordeel van MHV'81. Na de pauze kan Verburch het verschil niet meer goed maken en verloor met 23-16. Volgende week komt koploper Hercules op bezoek in Poeldijk.