Archief

'Opvang Westlandse ex-gedetineerden moet beter'

De gemeente Westland doet te weinig aan de opvang van ex-gedetineerden die willen terugkeren in de Westlandse samenleving. Dat is de mening van D66 Westland en CDA Westland. Met een aantal vragen aan het college van B en W willen de twee fracties meer duidelijkheid en actie om deze mensen te helpen.

Sinds januari 2004 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de nazorg. Dat kunnen ze zelf doen of uitbesteden aan bijvoorbeeld een regionale organisatie. Nu weet niemand, waar hij moet zijn en worden ex-gedetineerden van het kastje naar de muur gestuurd, stellen de fracties.

In 2013 heeft Bureau Nazorg de gemeenten in Haaglanden het aanbod gedaan om de opvang te verzorgen. Hierop is door Westland niet gereageerd. Sinds kort is er ook in Westland een nieuwe stichting die ex-gedetineerden wil helpen een zinvol bestaan op te bouwen.



De fracties willen onder meer van het college weten, hoeveel ex-gedetineerden er jaarlijks in Westland bijkomen, wat er nu werkelijk voor ze wordt gedaan en of er bereidheid is om in 2015 een of meer organisaties in te huren om de opvang en nazorg te regelen.

Categorieen:
Westland Algemeen