WOS
Archief

Reebok voor de lens in Midden-Delfland

De geruchten gingen al enkele jaren, maar nu zijn er foto's beschikbaar van een reebok in het landschap van Midden-Delfland. De foto's zijn naar buiten gebracht door de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, die de opnames ontving van Annelies Vogelezang uit Schipluiden.

Vanuit haar woning heeft Annelies uitzicht op de Schiezone en daar ontwaarde zij begin deze week de reebok. Natuurmonumenten vermoedt, dat het dier uit de richting van de duinen komt, omdat daar meer ree├źn leven.

"In de bronsttijd willen de mannetjes een eigen territorium en dan gaan ze op pad, op zoek naar een voor hun geschikte plaats. Wat voor hen belangrijk is - naast voldoende voedsel - is rust", aldus boswachter Juriaan van Leeuwen.

"Vanaf de duinen is dit misschien wel het eerste rustige plekje dat hij is tegengekomen", vervolgt Van Leeuwen. Dit geeft volgens hem toch wel aan, dat - met alle drukte van de steden - deze reebok Midden-Delfland heeft gevonden en daar ook de rust ervaart die hij zoekt. "En nu is het hopen, dat dit ook voor een reegeit geldt en zij eveneens dit gebied weet te vinden", besluit Van Leeuwen.