Archief

Broer Terpstra beste eliterenner in Wateringen

Tijdens de Wateringse Wielerdag is de koers voor elite/beloften gewonnen door Mike Terpstra (27) uit Assendelft, een jongere broer van profrenner Niki Terpstra. Hij won met voorsprong op zijn achtervolgers, van wie Floris Gerts als nummer 2 over de streep kwam.

Bij de junioren ging de zege naar Fabio Jakobsen uit Heukelum, die Yannick Detant uit Purmerend achter zich liet. Naaldwijker Noah van der Meer was met zijn zesde plaats de beste renner uit de regio.

Robin Blummel uit Sint-Michielsgestel eindigde als eerste bij de nieuwelingen, gevolgd door Willem Bok uit Maren-Kessel. Maassluizer Floris Roodenburg (vierde) en Honselersdijker Roel Brabander (vijfde) grepen net naast een podiumplaats.

Rond 18.50 uur is de koers voor professionals van start gegaan. Naaldwijker Niels Wubben heeft daarvoor op het laatste moment moeten afzeggen vanwege een opgelopen blessure door een valpartij. "Ik kan het stuur nog niet vasthouden, dus dan is het dokkeren over de steentjes geen goed plan", aldus de 26-jarige Wubben.

Volg de Wateringse profkoers op WOS Radio (87.6 FM) of via internet: http://www.wos.nl/radio/live/

Categorieen:
Wateringen Algemeen