Archief

Afspraken over aantal sociale huurwoningen

De gemeente Westland gaat met woningcorporaties afspraken maken om te zorgen, dat er voldoende sociale huurwoningen blijven. De gemeenteraadsfractie LPF Westland had daar in mei haar zorgen over geuit.

Het in financiƫle problemen verkerende Vestia doet veel huurwoningen van de hand. Een andere oorzaak van de afname van het aantal goedkopere huurhuizen is de 'huurharmonisatie', wat in de praktijk veelal huurverhoging betekent. De gemeente hoopt dat andere corporaties delen van de huurvoorraad van Vestia over willen nemen. (Dat proces is al op gang, getuige de 300 Naaldwijkse woningen die Arcade vorige week overnam van Vestia -red. WOS.)



Om te zorgen dat mensen met lagere inkomens voldoende mogelijkheid hebben om te huren, kunnen er harde afspraken met de corporaties worden gemaakt over de omvang van het woningaanbod. Daarnaast kunnen er regels worden opgesteld met betrekking tot de toewijzing van woningen. Het college van B en W is in gesprek met de corporaties over wat het meest verstandig is.