Archief

Pijletuinenhof eind dit jaar echt leeg

Het voormalige verzorgingscentrum Pijletuinenhof in Naaldwijk zal uiterlijk per 1 januari a.s. helemaal leeg zijn. Dat laat de het college van B en W van Westland weten in antwoord op vragen van de fractie Westland Verstandig. Het pand wordt momenteel anti-kraak bewoond, maar wordt als onveilig beschouwd.

De voormalige bewoners van de Pijletuinenhof verhuisden in mei al naar het Woerdblokeiland. Sindsdien staat het pand leeg. Dat zorgde voor een rommelig aangezicht van het tehuis, mede dankzij het niet-gemaaide gras en verhuisafval. Westland Verstandig wond zich daarover op.

De gemeente laat nu weten, dat de containers met verhuisafval binnenkort worden verwijderd. Het gras wordt bovendien gemaaid en de bankjes en afvalbakken worden verwijderd, om hangjongeren weg te houden. De organisatie Camelot zorgt voor de anti-kraakbewoning.

Wat er na 1 januari precies gaat gebeuren met het pand, is nog onduidelijk. De eigenaar, zorginstelling Careyn, wil het complex afstoten, maar is daarbij afhankelijk van de medewerking van het College sanering zorginstellingen, dat valt onder het ministerie van Volksgezondheid.