Archief

Geen toilet bij Naaldwijkse Vaart

Een openbaar toilet aan de parkzijde van de verbrede Naaldwijkse Vaart is niet haalbaar. Dat zegt het gemeentebestuur op vragen van GemeenteBelang Westland (GBW). Die had daarvoor gepleit, omdat inwoners van de nabijgelegen Groen van Prinstererstraat last hebben van stankoverlast door urinerende vaarrecreanten. Een openbaar toilet is echter te duur.

In 2009, toen vanuit de raad eenzelfde soort verzoek kwam, zijn de kosten onderzocht. De aanschafprijs bleek toen tussen de 20.000 en 100.000 euro te liggen. Daar komen de onderhoudskosten à 10.000 tot 20.000 euro nog bij, evenals de kosten voor aanleg van water, elektra en riolering.

Ook plaatsing van de picknickbankjes waar GBW om had gevraagd, ziet het college niet zitten. Inzittenden van boten nuttigen hun consumpties vooral aan boord of bij een horecavoorziening, zegt het.

Overigens wordt in Westland het nodige gedaan om de vaarrecreatie te stimuleren. In de aangenomen nota Vaarrecreatie in Westland, staan verschillende maatregelen en voorzieningen. Het gaat dan om verhoging van bruggen, aanlegplaatsen, te waterlaatplaatsen, ligplaatsen en bewegwijzering.