Archief

De Ouverture breidt uit

Basisschool De Ouverture in Naaldwijk hoopt in september uit te breiden. Op het dak van het bestaande gebouw komt er een zestiende lokaal bij. Afgelopen weken heeft ook de dependance op het schoolplein een opknapbeurt gekregen. Momenteel wordt gewerkt aan een 'groen speelplein', met paadjes en hutjes.

De uitbreiding is nodig omdat er waarschijnlijk kinderen in de wijk Hoogeland, waar geen basisschool staat, naar onder meer de Ouverture komen. De opknapbeurt van de dependance was hard nodig: hij is al twintig jaar oud en had eigenlijk een jaar of zeven geleden al vernieuwd moeten worden.

De renovatie van het bijgebouw werd steeds vooruit geschoven. Reden was het voormalige plan om op de locatie van de supermarkt en het gemeentehuis aan de Verdilaan te herontwikkelen. Voor de school was daarin geen plaats meer. Nu duidelijk is dat het Masterplan Verdilaan niet doorgaat, wordt er alsnog geld gestoken in het opknappen van de school.

Ook speelt mee dat de gemeente het beheer van schoolgebouwen per komend schooljaar overhevelt naar de scholen zelf. Dankzij subsidie kan het dossier worden gesloten.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen