Archief

Deelnemersveld Wateringse Wielerdag compleet

De organisatie van de Wateringse Wielerdag heeft de laatste namen bekend gemaakt, die donderdag aan de start verschijnen. Danny en Boy van Poppel, Albert Timmer en Karsten Kroon geven dan acte de présence.

In totaal nemen 44 profrenners deel aan de 42e editie van de wielerronde, waarvan 13 de afgelopen weken actief waren in de Tour de France. Dat zijn onder anderen Laurens ten Dam, Lars Boom, Niki Terpstra, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin. Ook Westlander Tom Leezer, die in dienst van de Belkin-ploeg als 133e eindigde in de Tour, is aanwezig.

Eerder legde de organisatie ook al Johnny Hoogerland vast, die vorig jaar won. Uit deze regio verschijnen Jesper Asselman, Lennard Hofstede en Niels Wubben aan de start.

Voorafgaand aan de bekendmaking van het deelnemersveld verklaarde mede-organisator Marco Vijverberg al dat de Wateringse Wielerdag wel eens op een 'Nederlands feestje' uit kon draaien. In tegenstelling tot de vorige edities zijn er dit jaar dan ook geen buitenlandse Tour-renners actief.