Archief

Asbest vrijgekomen in voormalig Rabopand

Bij het leggen van kabels ten behoeve van tijdelijke huurders van het voormalige Rabopand aan de Verdilaan in Naaldwijk is asbest vrijgekomen. De huurders zijn op de hoogte gebracht, de losse asbest is geïsoleerd en zal worden verwijderd. Volgens de gemeente kunnen de huurders blijven zitten, de asbest is niet vrijgekomen in ruimtes waar huurders zijn gehuisvest.

Toen de gemeente het pand aankocht, was al bekend dat er zogeheten gebonden asbest aanwezig was. Dat is ongevaarlijk. Het asbest kan echter vrijkomen als het materiaal kapot wordt gemaakt. Dat is bij werkzaamheden gebeurd. Donderdag is er een bijeenkomst van gemeente, de aannemer en verhuurder Camelot met de huurders om te praten over de sanering. De kosten daarvan worden betaald door de Rabobank.

In het voormalige bankgebouw hebben zich inmiddels een twintigtal bedrijfjes gevestigd. Dat is tijdelijk, omdat op de locatie het nieuwe gemeentehuis moet komen. De ondernemers zijn verbolgen dat de gemeente in de vakantietijd actie onderneemt. Sommigen vrezen het bankgebouw definitief te moeten verlaten.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen