Archief

6,5 ton voor verhuizing Dijkvogels

De verhuizing van de Maasdijkse korfbalvereniging Dijkvogels van sportpark 't Nollaantje naar sportpark Maasdijk aan de Lange Kruisweg gaat de gemeente Westland ruim 6,5 ton kosten. Dijkvogels krijgt drie ton subsidie voor het realiseren van een nieuw clubgebouw, de rest is voor de aanleg van twee kunstgrasvelden en een natuurgrasveld.

Dit blijkt uit een raadsvoorstel over de herstructurering van sportpark Maasdijk, dat op 1 september wordt behandeld in de raadscommissie Maatschappelijke Omgeving. De gemeente wil het sportpark optimaler benutten. 't Nollaantje wordt maar vier maanden per jaar gebruikt en het onderhoud van één sportpark is voor de gemeente goedkoper. Momenteel betaalt de gemeente ook huur aan de eigenaar van 't Nollaantje.

Omdat Dijkvogels haar identiteit wil behouden, mag de club een eigen verenigingsgebouw neerzetten op het sportpark. Aan de bouwkosten (vier ton) moet de club zelf 100.000 euro bijdragen. Gezien de relatief kleine omvang van de vereniging (250 leden) noemt de gemeente dit een substantieel bedrag.

Het nieuwe natuurgrasveld komt zonder afscheiding naast het nieuwe pupillenveld van de voetbalclub te liggen. Daardoor is het mogelijk om bij piekmomenten (toernooien, evenementen) van één van beide verenigingen beide velden samen te trekken.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen