Archief

Westland krijgt er 25 oplaadpalen bij

De gemeente Westland krijgt er in de tweede helft van dit jaar 25 nieuwe oplaadpalen voor elektrisch rijden bij. De eerste van die nieuwe lichting is woensdagmiddag in gebruik genomen in de Rederijkerslaan in 's-Gravenzande.

Westland maakt deel uit van een samenwerkingsverband binnen en geregisseerd door Stadsgewest Haaglanden. De uitbreiding met 25 'stations' is een tijdelijke oplossing voor de behoefte aan oplaadpalen. Het doel is om een dekkend netwerk binnen de gemeente te bieden. Met het plaatsen van deze nieuwe lichting geeft Westland invulling aan haar ambitie om de meest duurzame glastuinbouwgemeente van Nederland te worden.

Bij de locatiekeuze van de oplaadfaciliteiten wordt rekening gehouden met de behoefte van de inwoners, de parkeerdruk en de plaatselijke omstandigheden, waaronder de openbare bereikbaarheid. Locaties worden daarom, indien mogelijk, gekozen langs veel bereden routes. Beoogde locaties worden van te voren door middel van een bord bekendgemaakt, zodat omwonenden hierover in een vroeg stadium geïnformeerd zijn.