Archief

Nieuwe tussenstanden Run Circuit

In de aanloop naar de zaterdag te houden VTM Telecomloop in Maasdijk, zijn de nieuwe tussenstanden van het Fides Run Circuit bekendgemaakt. In het klassement van de 5 kilometerwedstrijden gaan twee leden van Olympus '70 aan de leiding: René van der Stap bij de mannen en Ilona Lievaart bij de vrouwen. Het klassement over de langere afstanden wordt aangevoerd door Cor Hoebeke (De Koplopers) en Carla Ophorst (Olympus '70).

De voorheen gehanteerde indeling in leeftijdscategorieën is dit jaar vervangen door één klassement voor dames en één voor heren. Hierin is de puntentelling overigens wel gebaseerd op leeftijd. Dit lijkt met name op de langere afstanden in het voordeel van de oudere atleten te werken.

Bij de vrouwen bestaat de gehele top drie uit 50-plussers. Achter de Honselse Carla Ophorst (1.054 punten), staat de Maaslandse Angeli de Koning tweede (970) en Corina Voorn uit Den Hoorn derde (952). Op de vierde plaats volgt de in topvorm verkerende dertiger Marlies Jongerius met 941 punten.



Bij de mannen gaat de 60-jarige Delftenaar Cor Hoebeke op kop met 975 punten. Maassluizer Gerard de Lange staat tweede met 962 en heeft daarmee slechts 1 punt meer dan Jaap Stijlaart uit Woudenberg.



Het Runcircuit omvat negen wedstrijden. Na de VTM Telecomloop van komende zaterdag, staan er nog twee lopen op het programma: de Bradelierloop (23 augustus) en de Rijk Zwaanloop (28 september).