Archief

De Waterman mikt op vrijdag

Zwembad De Waterman hoopt nog voor dit weekend ook zijn ondiepe bad te openen. Zaterdag werd gestart met het vullen ervan. Hierbij moeten allerlei gezondheidseisen in acht worden genomen en dat kost tijd. Sinds een maand kan het publiek al wel in het diepe deel een duik nemen.

De openstelling van het tweede bad moest herhaaldelijk worden uitgesteld, doordat telkens het weer een spaak in het wiel stak bij de bekleding van het bad met kunststof. Een spatje regen is namelijk voldoende om de lijm tussen de platen los te doen laten.

Er is geen garantie dat het bad daadwerkelijk vrijdag open gaat. Indien er opnieuw vertraging optreedt, zal de opening over het weekend heen getild moeten worden.

Met alleen het diepe bad in gebruik, kan het zwembad 600 personen tegelijkertijd toelaten. In het afgelopen weekend, met tropische temperaturen, moesten sommige zwemliefhebbers wachten tot een ander naar buiten kwam, alvorens zelf naar binnen te mogen. Is het ondiepe bad klaar, dan kunnen er 1.200 mensen in het zwembad terecht.

Stichting Waterman Natuurlijk, het burgerinitiatief dat het zwembad van de gemeente heeft overgenomen, besloot beide baden een renovatiebeurt te geven. Het steeds repareren van kapotte tegels werd als een te grote kostenpost beschouwd.

Categorieen:
Algemeen