Archief

Ouders: Zorgen om verhuizing leerlingen

Ouders van leerlingen van de Herman Broerenschool in Naaldwijk maken zich zorgen over de voorgenomen verhuizing van de SO-afdeling naar het leegstaande schoolgebouw De Schakel in Maasdijk. Ze hebben een petitie aangeboden aan burgemeester Van der Tak, waarin gevraagd wordt om met het schoolbestuur en de medezeggenschapsraad naar een alternatief te zoeken.

De Herman Broerenschool is een school voor speciaal onderwijs. De vestiging in Naaldwijk heeft een een SO-afdeling voor voor leerlingen tot 13 jaar en een VSO-afdeling voor leerlingen vanaf 13 jaar.

De meeste kinderen van de SO-afdeling wonen in Naaldwijk. Ze zijn volgens de ouders gebaat bij basisveiligheid, structuur en voorspelbaarheid. Een verplaatsing van de kinderen naar Maasdijk zorgt voor een nog complexere planning binnen het gezin, als het gaat om meerdere schoolgaande kinderen.

De Herman Broerenschool wordt gezien als een regionale school, die niet gebonden is aan één plaats. Ouders zien dit anders vanuit het gezinsperspectief. De verwachting dat de verhuizing een tijdelijke oplossing is, omdat de school zich genoodzaakt ziet veranderingen door te voeren, maakt de toekomst nog onzekerder voor deze jonge kinderen.