Archief

Leuningjes hoopt op meer van gemeente

Het bestuur van sociaal cultureel centrum De Leuningjes in Poeldijk hoopt dat de gemeente meer doet om het centrum te behoeden voor een financiële ondergang. Dit laat voorzitter Jeannet Hubbeling desgevraagd weten. Dat wethouder Ouwendijk de kosten voor de opstalverzekering met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 wil vergoeden, is volgens haar niet genoeg.

De Leuningjes stevent af op het punt af dat ze haar rekeningen niet meer kan betalen. "In oktober moet de onroerendezaakbelasting à pakweg 4.000 euro opgehoest worden, maar dat geld is er niet", aldus Hubbeling. Ze hoopt dat de gemeente (een deel van) het bedrag, of dat van de maandelijkse kosten, kwijtscheldt.

"De verenigingen krijgen geen subsidie meer en hebben steeds minder geld. We hebben de huur de afgelopen tijd al twee keer met tien procent verlaagd", zo verklaart Hubbeling de problemen. "Dat scheelt honderden euro's in de maand." Dat de gemeente wél heeft geïnvesteerd in Muziekcentrum Westland en een onderkomen voor kunstenaars komt bij haar in de huidige situatie vreemd over.

Hubbeling is het niet eens met de manier waarop De Leuningjes voor het voetlicht wordt gebracht bij de gemeenteraad. "In een memo lijkt het alsof wij dingen moeten doen die nieuw voor ons zijn. Wij próberen al nieuwe huurders aan te trekken." Hubbeling hoopt op steun uit de gemeenteraad. "Uiteindelijk is het aan de raad om te beslissen."

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen