Archief

Tweede bad Waterman nog niet open

De openstelling van het tweede bad bij De Waterman in Wateringen laat nog enkele dagen op zich wachten. Dat verklaarde bestuurslid Jan van Rossum zaterdagavond. De gezondheidseisen bij het vullen van het bad vergen de nodige tijd.

Kort na 14.00 uur op zaterdagmiddag stroomde het eerste water het vernieuwde bad binnen. Het vullen zal rond 62 uur gaan duren. Inschakeling van de brandweer om het bad sneller te vullen, bleek per saldo niet wenselijk. "Het zou betekenen, dat de waterkwaliteit om te kunnen zwemmen niet snel geregeld kan worden. Uiteindelijk zou daardoor het bad misschien wel later open gaan", aldus Van Rossum. Tegelijk met het vullen van het bad zullen ook de werkzaamheden aan de bassinwanden worden afgemaakt.

Hij kijkt reikhalzend uit naar de opening van het tweede bad. "Dan zijn wij namelijk ook af van de huidige veiligheidsnorm van 600 mensen tegelijkertijd in het zwembad". De afgelopen dagen ontstonden er bij de ingang wachtrijen Pas als er mensen weggingen, konden er nieuwe naar binnen. In de voorbije drie dagen maakten dagelijks meer dan 800 mensen gebruik van De Waterman.

Categorieen:
Wateringen Algemeen