Archief

'Wateringen' wordt Nederlands feestje

Mede doordat de Tour de France al een aantal grote namen is kwijtgeraakt, kan de komende Wateringse Wielerdag wel eens op een 'Nederlands feestje' uitdraaien. Mede-organisator Marco Vijverberg verklaarde zaterdagmiddag op WOS Radio, dat ernaar wordt gestreefd om zoveel mogelijk Nederlandse Tourdeelnemers naar het Westland te halen.

Tourdeelnemer en Nederlands kampioen 2014, Sebastiaan Langeveld, was de eerste renner die is vastgelegd voor 'Wateringen' en ook met Tom Dumoulin is de organisatie mondeling akkoord. "Hij moet nog wel zijn handtekening zetten", is het voorbehoud dat Vijverberg maakt.

Verder zijn Laurens ten Dam en Tom Leezer, beiden van de Belkin-ploeg al benaderd. Lars Boom en Niki Terpstra staan als bijna vanzelfsprekend ook op het verlanglijstje. "Maar of zij kunnen en willen komen, moet ik nog horen", aldus Vijverberg. Hij verwacht na de rustdag van maandag meer duidelijkheid te hebben.

Wel is al de deelname van enkele regiofavorieten veiliggesteld. Daartoe behoren in elk geval de thuisrijders Jesper Asselman en Lennard Hofstede en veldrijder Niels Wubben.

De Wateringse Wielerdag wordt gehouden op donderdag 31 juli.