Archief

Minder woningdiefstallen in Westland

Het aantal diefstallen uit woningen en pogingen daartoe is in Westland de afgelopen jaren afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Sinds 2012 wordt een dalende lijn waargenomen.

In de eerste zes maanden van dit jaar werden 223 diefstallen of pogingen daartoe gepleegd. Over dezelfde periode vorig jaar waren dat er 263 en in 2012 nog 317.

Dezelfde neerwaartse trend wordt in de afzonderlijke kernen waargenomen. Wateringen is spelbreker, daar ging het aantal diefstallen of pogingen daartoe van 51 in de eerste zes maanden van vorig jaar naar 68 in dezelfde periode dit jaar. De kern heeft daarmee de twijfelachtige eer 'koploper' te zijn. Naaldwijk is met een cijfer van 59 tweede, gevolgd door Monster met 23. In huizen in Ter Heijde (3), Kwintsheul (5) en Maasdijk (7) wordt het minst ingebroken.

In tegenstelling tot woningen, worden bedrijven en instellingen juist vaker getroffen door diefstal: van 91 in 2013 naar 102 dit jaar. Wateringen is hierin met 26 diefstallen ook koploper, gevolgd door 's-Gravenzande met 24.