Archief

'Maximum wachttijd opname dementerenden'

LPF Westland wil dat er in de gemeente een maximum wachttijd komt voor dementerenden, die opgenomen moeten worden in een verzorgingstehuis. De fractie is benaderd door mensen die de dupe worden van de bezuinigingen op de zorg. Zij moeten maanden wachten voordat hun ouders opgenomen kunnen worden, waardoor onhoudbare situaties ontstaan.

Pieter van Foreest gaat in Westland verzorgingshuizen sluiten. LPF vraagt het college van B en W in gesprek te gaan met de zorginstanties om te zorgen dat er voldoende plaatsen zijn. De fractie wil daarmee voorkomen dat inwoners buiten het Westland naar een plek in een verzorgingstehuis moeten zoeken.

De LPF geeft bij de vragen aan het college een voorbeeld van de schrijnende situatie die kan ontstaan. De kinderen van een thuiswonende, dementerende moeder moeten aanzien hoe hun vader gebukt gaat onder de zorg. De vrouw weet inmiddels niet meer wie haar kinderen zijn en ze kan niet meer communiceren en zelfstandig eten. Het verzorgingshuis zei hen bij aanmelding te moeten rekenen op zes à twaalf maanden tot plaatsing. Na negen maanden is er nog geen zicht op een oplossing, terwijl de situatie steeds schrijnender wordt.

Categorieen:
Westland Algemeen