Archief

Braderie: 1.400 euro voor nieuwe wieken

Stichting de 's-Gravenzandse Korenmolen heeft 1.400 euro voor nieuwe wieken verdiend. Op de braderie van afgelopen weekend verkocht ze speltbrood en postzegels. Het was één van de acties ten behoeve van het herstel van de molen. Op 6 februari brak de as af en vielen de wieken naar beneden. Er is 150.000 euro nodig om de schade te herstellen.

De stichting zegt dat steeds meer bedrijven hun weg vinden naar de Korenmolen om bij te dragen aan restauratie. Binnenkort start er een actie in samenwerking met een supermarkt, waarbij statiegeldbonnen ingeleverd kunnen worden.

De stichting moet de 150.000 euro zelf ophoesten, omdat de verzekering van de stichting zich afzijdig houdt. Die vindt dat er te weinig wind stond om die als oorzaak van de wiekenbreuk aan te wijzen. De verzekeraar van de molenaar wil ook niet uitkeren, want die zegt juist dat de wind wél de oorzaak was.

Sinds de Westlandse Molendag, eind vorige maand, stroomt het geld mondjesmaat binnen. Een collecte leverde toen 500 euro op.