Archief

Zorginstellingen naar voormalig Arcadepand

Diverse zorgorganisaties en maatschappelijke instellingen betrekken volgend jaar het voormalige pand van woningcorporatie Arcade aan de Van der Horstweg in 's-Gravenzande. Gezamenlijke huisvesting moet samenwerking bevorderen. Het betreft Bureau Jeugdzorg (BJZ), Kwadraad, Mee, Jeugdgezondheidszorg (JGZ), Careyn en Vitis Welzijn.

De proef, die in januari van start gaat, heeft in eerste instantie een looptijd van twee jaar. De gemeente heeft de optie om het huurcontract met een jaar te verlengen. Westlanders kunnen in het pand terecht voor het consultatiebureau. Daarnaast kan iedereen, ongeacht leeftijd, advies op het sociale vlak krijgen.

De gemeente Westland begint aan de proef, omdat de overheid per 2015 zorgtaken aan gemeenten overdraagt. De motivering is dat die dichter bij hun inwoners staan en daardoor de zorg efficiënter kunnen regelen.

Door de genoemde organisaties in één gebouw te zetten, moeten ze op een andere manier gaan werken en 'elkaars taal leren spreken'. Dat gaat sneller als je elkaar vaak tegen komt, aldus de gemeente. Ze buigt zich nog over een overkoepelende naam voor de clusterorganisatie.