Archief

In september start sloop Koningswerf

De metamorfose van het verouderde winkelcentrum in 's-Gravenzande komt steeds dichterbij. In september wordt begonnen met de sloop van de Koningswerf. Daarna volgen de bodemsanering en het archeologisch onderzoek. Wie wil weten hoe het er uit gaat zien, kan zaterdag tijdens de braderie terecht in een tent aan de Van Geeststraat.

De eerste fase betreft werkzaamheden in een deel van de Koningswerf en het Marktplein, globaal gelegen tussen de Pompe van Meerdervoortstraat en de nieuwe winkelstraat, de Graaf Willem II-straat, die tussen de Langestraat en de Pompe van Meerdervoortstraat komt te liggen.

In de eerste fase blijft de Langestraat zo lang mogelijk intact, zodat slechts een deel van de winkeliers hoeft te verhuizen. Naar verwachting wordt 'het nieuwe hart' vanaf 2016 gefaseerd opgeleverd. Eind 2017 moet alles klaar zijn.

Ontwikkelingscombinatie Hart van 's-Gravenzande is bezig met de voorbereidingen voor een informatiecentrum in het centrum. Vanaf september zal het centrum enkele dagen per week zijn deuren openen. De verkoop van de woningen in het nieuwe centrum start volgens de huidige planning begin 2015.

Categorieen:
Algemeen