Archief

'Geen klopjacht op Westlandse wateren'

In navolging van de politie heeft burgemeester Van der Tak tegengesproken, dat er sprake is van een soort klopjacht op jongeren die op schuiten door het Westland varen. In de raadsvergadering van dinsdagavond stelde de burgemeester: "Daar waar een waarschuwing volstaat, wordt slechts een waarschuwing gegeven".

Van der Tak zei dit in reactie op vragen van de fractie van LPF Westland, die klachten had ontvangen van booteigenaren en jongeren die slechts "gezellig gebruik maken van de Westlandse vaarwegen". De fractie kwam niet met concrete voorbeelden van een klopjacht.

Wanneer het in de weekeinden niet regenachtig is, stromen de klachten omtrent overlast en wildplassen binnen, aldus Van der Tak. Hij citeerde uit een mailbericht van mensen uit Poeldijk die met een petitie bezig waren met betrekking tot de zogeheten zuipschuiten.

Dat er in het Pinksterweekeinde in totaal vijftien bekeuringen zijn uitgeschreven, vond Van der Tak voldoende bewijs, dat er geen klopjacht gaande is. Hij sprak van "sportief handhaven".

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen