Archief

Schade De Vang nog te groot voor terugkeer

Huurders, waaronder de Buurtpreventie Wateringen, kunnen voorlopig nog niet terecht in gebouw De Vang. Dat laat de gemeente Westland desgevraagd weten. Enige dagen voor kerst in 2012 woedde in het gebouw een grote brand door vuurwerkvandalisme. De brandweer moest alle zeilen bijzetten om het vuur te blussen. Nog steeds is het vochtpercentage in de vloer te hoog.

De gymzaal van De Vang werd na enige vertraging afgelopen april in gebruik genomen door De Mariaschool en De Kykert. Aanvankelijk hadden de overige huurders eind mei in het pand terecht moeten kunnen. De buurtpreventie deed maandag via Twitter haar beklag bij de gemeente.

Zodra De Vang weer open is, wordt het Centrum voor Jeugd en Gezin verwelkomd als nieuwe huurder. Daarvoor is ruimte gekomen, omdat het kinderdagverblijf niet terug zal keren. Wanneer het gebouw in gebruik kan worden genomen, is nog niet duidelijk. Wethouder El Mokaddem zei de gemeenteraad eerder dat de schade aan De Vang een half miljoen euro beliep. Dit bedrag wordt door de verzekering gedekt.