Archief

'Klopjacht op jongerenboten'

De fractie van LPF Westland zal dinsdagavond in de gemeenteraad vragen gaan stellen over wat in haar ogen een soort van klopjacht op jongeren op het water is. "Er wordt hier weer compleet doorgeschoten door de politie en het Hoogheemraadschap", aldus de LPF.

De laatste maanden is er nogal wat aandacht geweest voor de zogenaamde 'zuipschuiten'. De reden hiervoor was, dat er verscheidene malen sprake is geweest van overlast door luid geluid en wildplassers aan de waterkant.

LPF-Westland zegt, dat zij zeker voorstander is van het aanpakken van excessen door overlastgevende vaartuigen. Echter, de fractie zegt de laatste weken diverse klachten ontvangen te hebben van booteigenaren en jongeren "die gezellig gebruik maken van de Westlandse vaarwegen". Ook als er nauwelijks iets aan de hand was, zouden er bekeuringen zijn uitgeschreven.

De LPF wil graag weten, wat nu precies het criterium is voor het bekeuren van vaartuigen waarmee met name jongeren over de waterwegen varen en waarom er niet meer in een vorm van waarschuwen gewerkt wordt. De fractie verzoekt om in overleg met de politie te gaan bezien of de menselijk maat kan worden gehanteerd.

Categorieen:
Westland Algemeen