Archief

Onzekerheid bij kinderdagverblijven

Het op zaterdag uitgesproken faillissement van de landelijke kinderopvang-organisatie Estro heeft ook consequenties voor locaties in onze regio. Hoewel tot eind juli alle betrokken kinderdagverblijven open zullen blijven, is de toekomst onzeker voor met name de Leeuwerik in Kwintsheul en Palet-Nieuwe Weg in Poeldijk.

Het grootste deel van de activiteiten van Estro wordt verkocht aan Smallsteps. Circa 250 vestigingen zullen worden doorgestart. Tot die doorstarters behoren onder meer de Maaslandse vestigingen Dokus, Bombarie en Sport- en Spel Maasland, de Wateringse locaties Dreumesland en Kyckert en in Poeldijk de locatie Westhof.

Zoals gezegd, behoren de Heulse Leeuwerik en het Poeldijkse Palet-Nieuwe Weg tot de circa 130 vestigingen die niet door Smallsteps worden overgenomen. Curator Jongepier wil zoveel mogelijk van deze vestigingen onderbrengen bij andere partijen. Dat kan bijvoorbeeld door vestigingen in een cluster bij elkaar te voegen. Sommige vestigingen zullen mogelijk als op zichzelf staande bedrijven worden verkocht of verzelfstandigd, hoopt hij.