Nog drie medailles bij NK Junioren Atletiek

Ook op zondag hebben regionale atleten medailles gewonnen bij de in Amsterdam gehouden Nederlandse kampioenschappen voor junioren. De oogst bedroeg één zilveren en twee bronzen medailles.

De zilveren medaille werd veroverd door Kristel van den Berg. De 16-jarige Maassluise, die zaterdag al goed was voor de tweede plaats op de 3.000 meter bij de B-juniores, deed op zondag mee aan de 2.000 meter steeple. Ook nu was de Amersfoortse Veerle Bakker haar enige concurrente voor de titel. Bakker won in 6.50.84 en Van den Berg kwam een kleine vier seconden later over de streep (6.54.67).

Er waren twee bronzen medailles voor atleten van Olympus '70. Jeremy Bronswijk verbeterde op het onderdeel kogelslingeren het clubrecord tot 47.97 meter. Dit resultaat was goed voor de derde plaats bij de Junioren A. Het oude record stond reeds op naam van de 's-Gravenzander met een afstand van 44.19.

B-junior Daan Valstar uit Naaldwijk mocht een persoonlijk record noteren op de 2.000 meter steeplechase. Zijn tijd van 7.04.83 was eveneens goed voor de derde plaats.