Archief

Vol inzetten op rotonde Pijletuinenweg

Wethouder Meijer van de gemeente Westland wil veel energie gaan steken in een spoedige aanleg van de voorgenomen rotonde op de T-splitsing Pijletuinenweg en Middel Broekweg in Naaldwijk. De komst van die rotonde is niet alleen zeer belangrijk voor het doorgaande verkeer, maar ook als extra ontsluiting van de wijk Hoogeland.

De ontsluiting van die nieuwe woonwijk speelt ook een grote rol in de discussie over de locatie van de poller die vorig jaar bij de Hoogwerf aan de westkant van Hoogeland is aangebracht. Als het aan de gemeente ligt, wordt die poller uiteindelijk toch verplaatst naar de positie die oorspronkelijk was voorzien en dat is zo'n vijftig meter in noordelijke richting.



Een uiteenzetting in de commissie Ruimte van afgelopen week leerde, dat het onmogelijk is om alle belanghebbenden tevreden te stellen. Inmiddels is al wel de zogeheten 'verkeersknip' in de wijk Hoogeland opgeheven. Dit betekent, dat iedereen vanuit Hoogeland de wijk ook kan verlaten via de Tiendweg.

Verplaatsing van de poller zal sowieso niet op korte termijn kunnen plaatsvinden, omdat volgens de juridische afdeling van de gemeente er eerst een wijziging van het bestemmingsplan moet komen. Daarmee zal, na indiening van een ontwerp-wijziging, zeker zes tot negen maanden gemoeid zijn.