Archief

Opnieuw uitschieter Loek van Zevenbergen

Loek van Zevenbergen is met overmacht Nederlands kampioen verspringen bij de A-junioren geworden. De 17-jarige Maassluizer had in zijn eerste sprong al een overtuigend gat met de concurrenten geslagen en bewaarde zijn beste sprong voor het laatst.

Vier weken geleden werd Van Zevenbergen Nederlands kampioen op de meerkamp bij de A-junioren. Uitschieter in zijn glanzende reeks scores was de 7.61 meter die hij bij het verspringen boekte, destijds een verbetering van zijn persoonlijk record met een halve meter.

Zaterdagmiddag kwam Van Zevenbergen in zijn eerste poging tot 7.30 meter. Niemand van zijn concurrenten kon in de buurt van de zeven meter komen. In zijn vijfde poging verbeterde de Maassluizer zich tot 7.38 meter, waar zijn twee naaste belagers beiden op 6.82 meter uitkwamen. In de zesde en laatste poging kwam kampioen Zevenbergen tot een aansprekend nieuw persoonlijk record van 7.69 meter.

Op de 3.000 meter bij de Meisjes Junioren B veroverde Kristel van den Berg het zilver. De 16-jarige Maassluise kwam na 10.02.23 over de streep, waarmee zij zo'n negen seconden achterstand had op haar eeuwige concurrente Veerle Bakker uit Amersfoort.

Bij de Jongens A-junioren was Naaldwijker Tim Hoogenboom tevreden met een gedeelde bronzen medaille bij het hoogspringen. Gezien een al langere tijd onwillige achillespees, kon hij leven met de bereikte hoogte van 1.85 meter.

Categorieen:
Algemeen