Archief

Geen uitwerpselen meer op De Kulk

Na de plaatsing van toiletten en afvalbakken op industrieterrein De Kulk in Hoek van Holland is het probleem van 'rondslingerende ontlasting' opgelost. Dat zegt Cees Schalkoort, voorzitter van de Ondernemersvereniging Hoek van Holland.

Vrachtwagenchauffeurs uit voornamelijk Oost-Europese landen deden te pas en te onpas hun behoefte op het bedrijventerrein, omdat er geen voorzieningen waren. De VVD in Hoek van Holland uitte eerder dit jaar al haar zorgen over de situatie.

Het probleem van de vrachtwagens blijft overigens bestaan. Die mogen eigenlijk niet geparkeerd worden op het terrein. Schalkoort is met het Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Westland, Stena Line en aanspreekpunten van industriegebieden in gesprek over het parkeren. Hij benadrukt dat het plaatsen van toiletten en afvalbakken slechts een tijdelijke oplossing is.

Volgens Schalkoort heeft de stad Rotterdam 5,5 miljoen euro geinvesteerd in parkeerzones voor truckers in het Europoortgebied. Chauffeurs kunnen daar voor een tientje per dag parkeren. Dat ziet hij liever ook in Hoek van Holland gebeuren. Er komt hoe dan ook een oplossing, heeft hij te horen gekregen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.